Longpunt Hardenberg gaat verrassen

Longpunt Hardenberg gaat verrassen

Hardenberg – Longpunt Hardenberg houdt dinsdag 9 februari een bijeenkomst in De Heemse, in Hardenberg.

Longpunt is een laagdrempelige ontmoeting voor mensen met een chronische longziekte, partners, mantelzorgers en zorgverleners. De middag staat het thema ‘Een longziekte, logopedie en ademhaling’ op het programma.

Deze middag staat geheel in het teken van de ‘verrassing’.

Hoe beter je als patiënt om kunt gaan met je longziekte, hoe liever. Maar hoe doe je dat? Patiënten, familie, vrienden, zorgverleners en belangstellenden zijn eens in de maand van harte welkom om hun ervaringen te delen. Wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met je ziekte, dan een patiënt? En wie kan beter vertellen hoe je je medicijn op de juiste manier kunt innemen, dan de longverpleegkundige of de praktijkondersteuner? Elke maand vindt een ontmoeting plaats bij Longpunt Hardenberg, georganiseerd door het Longfonds (voorheen Astma Fonds).

Er is volop gelegenheid om ervaringen uit wisselen en om in gesprek te gaan met zorgverleners, die tijdens Longpunt aanwezig zijn.

Samenwerking

In Hardenberg wordt samengewerkt met de Saxenburgh Groep, Carinova, Zorggroep Charisch Hardenberg en De Heemse. Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij hun patiënten in een groep kunnen ontmoeten en mogelijk verder verwijzen. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van longpatiënten helpen verbeteren.

Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. Informatie tel. (0523) 615773 (Jannie ten Hertog, secretariaat Longpunt Hardenberg). Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van. In het seizoen 2016 is Longpunt elke tweede dinsdag van de maand.

De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur.

Bron: http://www.hardenberg.nu/

Deel viaShare on Facebook0Share on Google+0Email this to someone