Over ons

over logopediepraktijk kardol

Wie werken er in de praktijk?

Hannelore Kardol, logopedist, praktijkhouder.
hannelore@logopediekardol.nl

Mijn naam is Hannelore Kardol. Ik ben als logopedist werkzaam en ben tevens eigenaar van de praktijk.
In 2006 ben ik afgestudeerd aan de opleiding in Eindhoven en sinds die tijd ben ik ook bezig in mijn eigen praktijk. Ik vind communicatie in totale zin erg boeiend en ben dan ook erg blij dat ik er mijn beroep van heb mogen maken.

Sinds 2009 woon ik in Best, waar de praktijk eerst aan huis gevestigd was. Sinds 1-1-2015 is de praktijk gevestigd in het gezondheidscentrum Best aan de Tamboer.

FABRO-453

Verder houd ik me in mijn vrije tijd bezig met toneelspelen, duiken en zwemmen. Ik heb twee kinderen, Thijmen (2012) en Lukas (2014).

Gevolgde bijscholingen:

Maart 2007: “Eet- en drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen
Januari 2008: “Oromyofunctionele therapie”
Najaar 2008: “Communicatieve taaltherapie voor kinderen met een taalleeftijd van 2-6 jaar”.
Najaar 2009: “Nederlands met Gebaren”.
Voorjaar 2010: “Broddelen en Stotteren”
Oktober 2010: “Directe Toegankelijkheid Logopedie”
November 2010: “Onderzoek en behandeling van spraakstoornissen bij kinderen met een schisis”.
November 2011: “PROMPT”
Februari 2013: “PROMPT-II”
November 2016: “Hodson & Paden”
November 2017: “Afasie”
November 2018: “Stemtherapie bij kinderen”

Ik ben lid van de NVLF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie) en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Logopedie

Verwijzing

U kunt door uw huisarts of een specialist (KNO-arts, neuroloog, tandarts, orthodontist of anderen) worden verwezen voor onderzoek of behandeling. Vanaf 1 augustus 2011 is logopedische zorg echter ook direct toegankelijk (raadpleeg hiervoor uw polis/zorgverzekeraar).

Aanmelding

U kunt uzelf of uw kind aanmelden voor logopedie door te bellen of een e-mail te sturen. Bij de aanmelding willen wij graag de gegevens alvast noteren, zoals adres, telefoonnummer etc.
Ook zal er alvast kort gevraagd worden naar de reden van aanmelding.

Behandeling

De eerste afspraak bij de logopedist bestaat uit een vraaggesprek en een onderzoek/observatie. Voor een uitgebreid onderzoek zijn meerdere afspraken noodzakelijk. Na het onderzoek wordt de conclusie met u besproken en wordt beslist of er een behandeling volgt. Iedere behandeling duurt ongeveer een half uur. Indien nodig kan de behandeling aan huis plaatsvinden. Het verloop van de behandeling wordt regelmatig met u besproken. Het aantal behandelingen verschilt per persoon en per klacht.

Samenwerking

De praktijk is betrokken bij Platform Logopedie Best. In dit platform hebben logopediepraktijken in Best zich verenigd om indien nodig van elkaars expertise gebruik te kunnen maken, maar ook om logopedie te kunnen profileren en om een aanspreekpunt te zijn voor andere organisaties.
Verder werken wij samen met huisartsen, scholen, peuterspeelzalen, consultatiebureau’s etc.

Vergoeding

Logopedie zit in het basispakket. De logopedische behandeling wordt dus vergoed door uw zorgverzekeraar (vanaf 18 jaar geldt wel het eigen risico). In 2018 hebben wij zorgcontracten getekend met de volgende verzekeraars: CZ, Nationale Nederlanden, OHRA, VGZ, Bewuzt, MVJP, Volmacht Aevitae (VGZ), IZZ, IZA, Univé, SZVK, Zekur, Zorgzaam Verzekerd, Zorgverzekeraar UMC, IAK (VGZ), Menzis, HEMA, Anderzorg, DSW, Stad Holland, InTwente, Amersfoortse, Ditzo, Volmacht Aevitae (ASR).

Wanneer u bij een andere zorgverzekeraar verzekerd bent kan ik u nog steeds helpen. Echter u ontvangt dan zelf de rekening van de logopedische zorg, die u vervolgens in kunt dienen bij uw zorgverzekeraar. Hoeveel de zorgverzekeraars vergoeden is afhankelijk van de polis die u heeft (natura of restitutie).

Waarneming

Waarneming kan nodig zijn in verband met ziekte, vakantie en/of studieverlof. Waarneming zal altijd geschieden door een gediplomeerde logopedist.

Privacy

De logopedist neemt kennis van feiten van vertrouwelijke aard. Binnen de logopediepraktijk wordt zorgvuldig omgegaan met deze informatie. Het privacyreglement van de NVLF zal worden nageleefd.

Klachten

Het klachtenrecht voor patiënten is vastgelegd in de Wet Klachtenrecht Cliënten Zorgsector. Het klachtenrecht van de NVLF is hieraan verbonden. De logopediepraktijk volgt de klachtenregeling van de NVLF.
Heeft u een klacht, dan kunt u bij bij ons terecht maar ook bij Het College van Toezicht op de naleving van de beroepscode van de NVLF: Steinhagenseweg 2b, Postbus 75, 3340 AB te Woerden.

Deel viaShare on Facebook0Share on Google+0Email this to someone